11 de gen. 2015

LA TEMPESTA DESFERMADA DE PANDORA.

Per la nostra gent, a totes les companyes i companys coneguts i desconegudes que abracen les idees anarquistes i a totes les solidaries i interessats.

La matinada del 16 de desembre, un gran desplegament policial va irrompre als barris de Sant Andreu, del Poble sec i de Gràcia de Barcelona, a Manresa, a Sabadell i al madrileny bari de Carabanchel, violant les nostres cases al crit accelerat de “policia!!” i desprès d’un meticulós escorcoll vàrem ser detinguts 11 anarquistes. Al mateix temps també van ser violats i registrats l’Ateneu Llibertari de Sant Andreu, l’Ateneu Anarquista del Poble Sec, la Kasa de la Muntanya i els habitatges d’alres companys, sense que es produïssin noves detencions.

 Quant els pasmes es van cansar de grapejar, grabar i recollir suposats indicis, les detingudes a Catalunya vàrem ser conduïdes per separat a diferents comissaria dels voltants de Barcelona, amb l’objectiu de dificultar qualsevol gest solidari, i 48 hores mes tard ens translladaren 600 km fins l’Audiencia Nacional, a Madrid. Desprès de llargues hores d’espera on l’hostilitat mútua es tallava amb ganivet, quatre companys van quedar en llibertat amb mesures cautelars i les altres 7 se’ns decretà presó preventiva sense fiança sota els càrrecs de constitució, promoció, direcció i pertinença a organització terrorista, estralls i tinença d’artefactes explosius i incendiaris.

En un primer moment se’ns traslladà a totes a la macropresó de Soto del real (Madrid) i se’ns aplicà el règim FIES3, reservat per els delictes de banda armada. Totes les nostres comunicacions estan intervingudes i encara que no tenim límit en el nombre de cartes que podem rebre, nosaltres sols en podem enviar dues per setmana.

La nostra detenció i encarcellament es produeix en el marc de la “Operació Pandora”, orquestrada entre l’Audiencia Nacional i els Mossos d’Esquadra, contra una organització terrorista fictícia a la que es responsabilitza d’accions que encara ara desconeixem. Aquest darrer cop repressiu l’entenem com un atac al conjunt d’idees i pràctiques anarquistes, en un moment en que l’estat necessita d’enemic interns per justificar una sèrie de mesures cada cop més opressives i coercitives que reforcen les formes de totalitarisme actual.

Amb el tema de la crisi i la inseguretat com teló de fons, hem assistit  al exacerbament  del control en les fronteres i de les batudes racistes, dels desnonaments, de les violències heteropatriarcals i de l’explotació laboral, entre una munió d’altres coses que es tradueixen en unes condicions de vida cada cop més miserables per la immensa majoria.

Aquests freds murs entre els que avui estem tancats han amagat els somriures que s’han dibuixat a les nostres cares al conèixer que, familiars, amics i companyes i companys han restat hores i hores a les portes de les comissaries i de l’Audiencia Nacional, tenint cura de nosaltres malgrat el fred i la distància. De la mateixa manera, ens omple d’alegria saber que va haver una gran manifestació solidaria i combativa a Barcelona i en alguns altres llocs, gestos que ens omplen de força i residència per afrontar de la manera més digna la situació.

Enviem una salutació sempre combativa, sempre fraterna, a Francisco Solar, Mónica Caballero, Gabriel Pombo Da Silva i a totes aquelles i aquells indomables que, més enllà de les fronteres imposades i malgrat l’encarcellament, l’assetjament o les dificultats, no acoten el cap i continuen apostant per la lluita.

El nostre cor queda amb vosaltres.

Ara i sempre, mort a l’estat i visca l’anarquia.

Alguns anarquistes represaliats per la Operació Pandora.

Madrid, finals de 2014


Per escriure a les companyes i els companys segrestats per l’Operació Pandora:

Beatriz Isabel Velazquez Davila
Lisa Sandra Dorfer
P. Madrid VII – Estremera
Ctra. M-241 Km. 5,7
28595 Estremera
Madrid
España

Alba Gracia Martínez
Noemí Cuadrado Carvajal
Anna Hernandez del Blanco
P. Madrid V – Soto del Real
Carretera M-609, Km 3,5
28791 Soto del Real
Madrid
España

Enrique Balaguer Pérez
P. Madrid VI – Aranjuez
Ctra. Nacional 400, Km. 28
28300 Aranjuez
Madrid
España

David Juan Fernández
P. Madrid III – Valdemoro
Ctra. Pinto-San Martín de la Vega, km. 4,5
28340 Valdemoro
Madrid
España

Recordem també l’adreça d’un company i una companya:

Mónica Andrea Caballero Sepúlveda
Ávila-Prisión Provincial
Ctra. de Vicolozano s/n Apdo. 206
05194 Brieva (Ávila)
España

Francisco Javier Solar Domínguez
C.P. de Villabona Finca Tabladiello
33480 Villabona-Llanera (Asturias)
España




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada