30 de jul. 2015

Animals engabiats, animals dominats, animals domesticats... Nosaltres!!.

En menys d’un més tres nadons morts o greument lesionats per els seus pares a l’Estat Espanyol. Ossos trencats (els ossos dels nadons són més flexibles i difícils de trencar), lesions internes... cremades... avui a les noticies parlaven de dues nenes a Galicia, de 4 i 9 anys.

A Catalunya l’any 2009 (les estadístiques més recents agrupen el menors d’un any amb nens de fins 3 anys) van haver 334 notificacions de maltractaments en nens de menys d’un any, a la major part dels països on s’ha estudiat seriosament el tema s’ha vist que es detecten menys d’un 20% dels cassos. Des de 2009, amb la crisi ha anat pujant el nombre de cassos de maltractament, algunes entitats parlen d’un increment proper al 20% o més, podem dir doncs que superen (segurament de molt llarg) els 2.000 l’any... més de 5 cada dia!!.


Tots els empresaris dedicats a la cria de bestiar, tots els ramaders, (inclosos els que ens crien a nosaltres els humans) saben que les condicions a les que ens sotmeten son estressants, alienadores, que ens emmalalteixen i que ens arrasen mental i físicament.

Els animals engabiats presenten un munt de “patologies”, es deprimeixen, s’aprimen (beuen molta aigua), agafen conductes maniàtiques de moviment... s’autolesionen, s’agredeixen, practiquen el canibalisme... i maten les seves cries.

Els empresaris criadors també saben que totes aquestes conductes es mitiguen amb espai, amb un substrat “amigable” (terra, palla...), amb destetaments no tan precoces, amb grups ajustats a les característiques dels animals (solitaris, de grups petits, de grups més grans...), amb un ambient semblant al “natural”... i, si comercialment és viable, si hi ha guanys, se’ls facilita alguna cosa semblant (encara que llunyana) a ser lliures, que és on estarien realment sans.

Els avicultors saben que a partir d’un espai mínim hi ha baixes per agressions i morts sobtades.

Els avicultors saben que administrant neurolèptics o tranquil·litzants a les gallines disminueix l’impacte del canibalisme.

Els porcicultors saben que si desteten els garrins més tard i que si els faciliten palla disminueix l’agressivitat, el canibalisme i la caulofàgia.

Saben també que els neurolèptics disminueixen 5 vegades la mortalitat dels porcs quan son transportats en camions vers l’escorxador...

Que la conducta de devorar la cua dels porcs companys de presidi disminueix amb tractament químic.

I que la resistència a l’estrès tèrmic dels porcs i gallines és major quan han estat tractats amb neurolèptics o tranquil·litzants...

Però tot és un càlcul de beneficis segons el tipus de criança. Si hi ha un augment de la producció que compensa les “baixes” es pot tirar endavant amb beneficis.

Els que ens crien a nosaltres i ens utilitzen abans de portar-nos a “l’escorxador”, també saben totes aquestes coses... per això procuren donar-nos unes condicions (sempre que es mantingui la rendibilitat) “sanes” i “agradables”. I si no, tenen a la seva disposició un arsenal més complet encara que els dels empresaris “zootècnics”: antidepressius, ansiolítics, sedants, pastilles per dormir i per despertar-se, medicaments per la hiperactivitat... hormones per les menopàusiques, terapeutes diversos... i en darrer terme la coerció pura i simple, la BRIMO, la presó, el manicomi...

A l’Estat Espanyol es van consumir 56,7 dosi diàries d’ansiolítics i hipnòtics per cada mil habitants (humans), l’any 2011, un 46% més que el 2000, el consum va augmentar més que a Portugal o Itàlia. Contat únicament el consum de lorazepam i alprazolam ja van ser 36 dosis. Malgrat tot en termes absoluts a Portugal el consum total és superior, en canvi a França, Itàlia, Noruega i Dinamarca són menors.

Animals tots!, els humans i els altres!...

Aquest més calorós de juliol, un nombre important dels humans engabiats han desenvolupat conductes infanticides, d’un canibalisme social, social perquè va aparellat amb al patriarcat, la família nuclear i la parella binària, i perquè va lligat amb la idea de la possessió dels fills com propietat i amb la seva transformació en objectes de consum i de prestigi social... canibalisme que ha acabat amb la vida de, al menys un nadó amb dies de vida i de dues nenes (igual que les gallines engabiades que piquen els ous, o les truges allotjades sobre ciment que devoren els garrins...) i que ha causat greus lesions a un altra.

Adults humans han fet la vida impossible a 5 cries humanes. Be, impossible de moment solament a tres, les de Barcelona i Galicia, els altres dos lluiten per sobreviure, el de Madrid, reciclat en vida d’un contenidor soterrat de residus, i el de Zaragoza intentant superar les fractures i lesions...

Pares i mares engabiats que maten les seves cries, malalts per dominats, malalts per l’ànsia de dominar... malalts de dominació!, malalts de patriarcat!... però finalment dominadors!, finalment enemics de la vida lliure!, enemics de la vida!.

Aquest humans infanticides son tan cabrons com la gallina caníbal que pica fins la mort als pollets... a les gallines que piquen els polls fins matar-los se les enviava directament a l’olla. Però encara més cabró és el sistema de dominació i domesticació que els fa aflorar, la megamàquina de la dissort que tritura als humans, als animals i a la terra... PER UN MON LLIURE I SALVATGE.



Pots mirar també:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada